Home
Algemene Info
Punta Cana
Ontspanning
Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPunta Cana
Verkeer

De Dominicaanse Republiek beschikt over een goed en uitgebreid wegennet van ca. 18.000 km lengte (1986). De verbindingswegen tussen de grotere steden hebben een totale lengte van zo’n 5.000 kilometer.

De totale lengte van het spoorwegnet bedraagt ca. 1600 km, waarvan 142 km in handen van de staat zijn. Dit zijn de lijnen La Vega naar Sánchez en van Guayubin naar Pepillo, die vooral dienen voor het transport van exportgoederen. Ruim 1000 km smalspoor is in gebruik op de suikerplantages.

Het binnenlandse luchtverkeer heeft de beschikking over een twaalftal kleine vliegvelden; internationale lijnvluchten maken gebruik van het vliegveld 'Las Americas' bij Santo Domingo. De belangrijkste luchthavens voor chartervluchten zijn Puerta Plata en Punto Canna.

De belangrijkste haven van de Dominicaanse Republiek is Puerto Rio Haina, de haven van de hoofdstad Santo Domingo. De containercapaciteit van deze haven bedraagt nu 14.000 eenheden, en moet verhoogd worden naar 25.000 eenheden. Jaarlijks komen er in deze haven ca. 2.700 schepen binnen. In december 2003 staat de opening van een nieuwe haven gepland op het Caucedo-schiereiland, speciaal voor containerafhandeling.

In de Dominicaanse Republiek rijdt men rechts. U zult merken dat er wordt afgeremd als er kinderen in de buurt zijn, claxonneren is hier een hobby! De doorgaande wegen en de highways zijn van goede kwaliteit en verhard.

 • Paardenkoets

 • Deze kunnen in de meeste steden gehuurd worden om excursies te maken.

 • Motoconchos

 • Dit een soort brommer- of motorfietstaxi.Uitermate gechikt voor korte afstanden, voor een paar peso brengt hij u naar plaats van bestemming. Een motoconcho kunt u aanhouden door uw hand op te steken en dan zal hij al naar u toe komen. Het is slim om van te voren even een prijs met hem af te spreken, vooral in de toeristische gebieden.

 • Taxi

 • De taxis rijden zonder meter, u dient dus de prijs vantevoren goed af te spreken. U moet wel afdingen, biedt 1/3 van de prijs die men vraagt. U kunt ook de officiele prijs vantevoren opvragen en dan een taxi nemen "Con Tarifo". U kunt ook gebruik maken van de zogenaamde 'publicos', dit is een goedkopere taxi, omdat hij onderweg meer mensen oppikt. Maar comfortabeler zal uw rit er niet op worden.

 • Guaguas, minibussen

 • Deze minibussen zijn goedkoop, laat echter niet merken dat u een onbekende toerist bent en doe eventueel het plastic armbandje van het hotel af. Anders gaat de prijs omhoog!

 • Caribe Tour, luxe bussen

 • Rijden op een kleine 30 bestemmingen, gunstige prijzen. Zorg ervoor een trui bij u te hebben, de airco zorgt voor een temperatuur dik onder de 20 graden!

 • Auto

 • Denkt u erover een auto te huren, doe dit dan in Nederland voor u vertrekt. Wordt u door de politie aangehouden, begroet hem dan in het Spaans. Heeft u volgens hem een overtreding gemaakt en verlangt hij geld, noteer dan direct opvallend zijn dienstnummer (staat meestal al op het uniform). Is de bekeuring niet terecht, dan laat hij hem wel vervallen. Is het wel terecht, dan gaat de prijs meestal behoorlijk omlaag. Laat nooit waardevolle spullen in de auto liggen als u er niet in zit! In de regentijd kunt u het beste een 4-wheel drive huren.

 • Vliegtuig

 • Tussen Santo Domingo, Samana, Punta Cana, Puerto Plata en Santiago worden verbindingen onderhouden door Bavaro Sun Flight en Dorada Air. Kleine vliegtuigjes kunnen ook gehuurd worden. Vliegtickets zijn in de Dominicaanse Republiek zwaar met tax belast.