Home
Algemene Info
Punta Cana
Ontspanning
Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPunta Cana
Culturele ontdekkingstochten

Met een bevolking bestaande uit 16% blanken, 11% zwarten en 73% 'Mulatto's', waarvan velen dan nog wat Indiaans bloed hebben, is het niet moeilijk om te begrijpen dat er ook op cultureel vlak een hoop te ontdekken valt op dit Cara´bische eiland.
  • Authentieke dorpjes

  • In de buurt van Punta Cana liggen nog enkele dorpen waar de inwoners nog op quasi authentieke wijze hun dagen slijten. Vooral de dorpen Higuey, het vissersdorp Boca de Yuma en het kunstenaarsdorpje Altos de Chavon zijn een bezoek meer dan waard en zijn ook een ideale plaats om wat souvenirs te kopen van deze straatarme mensen.

  • Santo Domingo

  • De oudste stad van Amerika, met zijn indrukwekkende burcht, vestingwerken, kastelen en koloniale gebouwen is een must voor al wie ook maar zijdelings ge´nteresseerd is in geschiedenis. Ook enkele modernistische bouwwerken, zoals de grote vuurtoren, mogen niet aan een rondleiding ontbreken.

Indianen zal je er spijtig genoeg niet meer tegen komen, deze waren reeds 50 jaar na de aankomst van Columbus volledig uitgestorven, overleden aan besmettelijke ziektes en doodgewerkt op de plantages van de Spaanse kolonisatoren.