Home
Algemene Info
Punta Cana
Ontspanning
Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPunta Cana
Grotduiken in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek bestaat voor grote delen uit kalk- en koraalsteen gebergtes. Dit zijn zeer zachte gesteentes die zeer snel eroderen onder de invloed van harse weersomstandigheden. Het is dus niet verwonderlijk dat wind, regen en de zee gedurende de miljoenen jaren dat ze ingewerkt hebben op het oppervlak van dit eiland zeer veel toegankelijke grottenstelsels hebben uitgesleten.

De meeste van deze grottenstelsels zijn ofwel gedeeltelijk ofwel volledig ondergelopen met water. Dit kan zowel zoet water als zout water zijn (indien er een verbinding met de zee bestaat) en er zijn zelfs enkele grottenstelsels met een toplaag van enkele meters zoet water en daaronder een waterkolom zout water, wat spectaculaire visuele lichteffecten kan veroorzaken.

Zoals zichtbaar op de kaart van de divesites rond Isla Saona en Isla Catalina zijn er in deze regio verschillende beduikbare grottenstelsels. Meestal hebben één of meerdere duikscholen het alleengebruik over zo'n grottenstelsel, dus het welke je kan bezoeken hangt af van de duikschool waar je je bij hebt aangemeld.

Een summiere opsomming van enkele beduikbare grottenstelsels:

  • Cueva de Puente
  • Cueva de Panchito
  • Cueva de Bienvenido
  • Cuevas de Andres y la Javilia
  • Cueva de Bernard
  • Cueva Taina
Uiteraard zijn er nog vele andere, misschien nog onontdekte grottenstelsels. Denk eraan, grotduiken is enkel weggelegd voor ervaren duikers en zelfs dan is het risico op een ongeval niet helemaal uit te sluiten. Let goed op de kwaliteit van het materiaal en het personeel bij de keuze van uw duikschool indien u zich toch aan dit avontuur wenst te wagen!

Terug