Home
Algemene Info
Punta Cana
Ontspanning
Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPunta Cana
Isla Catalina en Isla Saona

Een klein uurtje ten westen van Punta Cana ligt het havenstadje La Romana, waarvandaan het overgrote deel van alle bootexcursies vertrekt. Net ten zuiden van La Romana bevinden zich enkele eilandjes die allen uitgeroepen zijn tot natuurgebied, waardoor de pracht en praal van de koraalriffen er nog betoverender is dan in Punta Cana zelf.

  • Isla Saona:

  • Het eiland Saona bezit een bijzondere beschermde status binnen het Oostelijk Nationaal Park van de Dominicaanse Republiek. Het onderwaterleven is er zeer abundant en het is één van de beste plaatsen om grote vissen, hamerhaaien, walvissen en schildpadden te ontmoeten. Het eiland is enkel bereikbaar na een boottocht van een half uur vanuit La Romana.

  • Isla Catalina:

  • De zichtbaarheid op de duikstekken rond dit eilandje,dat zich op slechts een 15-tal minuten varen van La Romana bevindt, is zelden minder dan 30 à 40 meter. Ook is het de ideale plek om grote zeebaarzen en aanverwanten te ontdekken, maar spijtig genoeg zijn de populairste riffen bijna volledig leeggevist door de vele harpoenduikers. Toch blijft een duik langs de 'Wall' van Isla Catalina de moeite wegens de vele en kleurrijke koralen en anemonen.

  • Isla Catalinita:

  • Het kleinste van de drie eilanden, en ook het minst geschonden. Grote scholen vissen zwerven rond bij de steil in de diepte verdwijnende rotswanden van het eiland. Hier is het niet zozeer het koraal dat tot de verbeelding spreekt, maar wel de hoeveel en de diversiteit aan vissen. Een must voor alle duikers die een duikuitstap vanaf La Romana plannen!

Een plan met de duiksites rond deze eilanden kan u bekijken door op onderstaande link te klikken:

Divesites rond Isla Saona en Isla Catalina

Terug